Cita amb els escacs a la Sedeta

Bon dia a tothom, 

Fa uns dies els nens i les nenes de la classe de quart varen anar al local de la Sedeta -propietat de l'ajuntament de Barcelona-, per a jugar a escacs amb els alumnes d'altres escoles. Fa anys que es celebra aquesta trobada i, pel que fa als nanos de la classe de les "il·lusions òptiques", suposa el darrer acte de la formació que han rebut en aquest esport des de que van començar el segon cicle de primària.

Tot seguit us deixo algunes fotos:

Vista general de la sala on es van jugar les partides

En aquesta trobada hi participaren 8 escoles: Patronat Domènech, Ignasi Iglesies, El Bosch... Gairebé totes de titularitat municipal. Només n'hi havia dues de concertades. L'organització de l'esdeveniment s'assegurava que els nanos sempre juguessin amb companys i companyes d'altres centres (els nostres no podien jugar entre sí).

Cada escola duia una cartolina identificativa -la nostra era la taronja-

El certamen va durar una hora i dos quarts. En general, les partides foren semi-ràpides (de 10 o 15 minuts).  Es per això que la majoria dels infants jugaren una mitjana de 5 o 6 partides.




Val a dir que no tots els nens i nenes eren de quart de primària. Els d'algunes escoles eren de cinquè. 
En general els nostres s'ho van passar força bé i, pel que sembla, van jugar molt bé i van guanyar moltes partides. O això diuen... En qualsevol cas, no es tractava d'una competició; sino d'un esdeveniment lúdic mitjançant el qual els nanos aprenen a relacionar-se i a passar-s'ho bé. 

Salutacions i a reveure!

Comentaris

Entrades populars