Juguem a escacs a la Sedeta!

Bon dia a tohtom!

Avui hem anat a jugar a escacs al centre cívic "la Sedeta" que pertany a l'ajuntament de Barcelona.
Es tracta d'un certamen que es fa cada any en el que participa l'alumnat de 8 o 9 escoles. No és una competició; més aviat és un moment de lleure, a través del qual els nens i nenes de quart poden compartir aquest espai de joc amb altres nanos de la seva edat.

En aquesta sala es varen reunir més de 200 alumnes -la majoria procedents d'altres escoles municipals-

L'activitat va durar una hora i mitja i la durada de les partides depenia del ritme de cadascú/na. Alguns dels nostres nens i nenes varen jugar només dues o tres partides; però d'altres, en canvi, en varen jugar 12 o 13. 



Els nostres nens i nenes tenien cartolines taronges que els identificaven. D'aquesta manera, quan acabaven una partida, l'agafaven i canviaven de taula per a que els alumnes d'altres escoles poguessin saber amb qui jugaven.



La veritat és que tothom s'ho va passar molt bé. Hi hagué moments de tota mena... Alguns estaven molt concentrats, altres reien per no res i alguns comentaven les jugades.

En general, el certamen és molt enriquidor. I suposo que, pels que juguen sovint als escacs, encara més! Des d'un punt de vista pedagògic, és el colofó dels dos anys de formació que els nostres nens i nenes han rebut en aquest esport.

Una abraçada i fins aviat!






Comentaris

Entrades populars