Visitem La Pedrera

Bon dia a tothom, 

Dimarts passat vàrem visitar La Pedrera. Es tracta d'un edifici que té més de 100 anys que fou encarregat per la família Milà -una de les famílies de la burgesia catalana d'aleshores- a Antoni Gaudí; que és, sense cap mena de dubte, un dels arquitectes més importants del moviment modernista europeu. 

Fa un segle la casa Milà esdevingué un edifici futurista, vanguardista i estrany, que no sempre fou ben entès. És per això que moltes persones van començar a nomenar-lo La Pedrera; perquè els recordava precisament això, una muntanya pelada explotada per la mineria. Bromes a part, en la construcció d'aquest magnífic edifici Gaudí va introduïr un munt d'innovacions de l'època que avui el fan molt especial; com són els arcs catenaris de les golfes o el ferro forjat de les portes. 

Maqueta de La Pedrera (a les golfes de l'edifici)

A La Pedrera, Gaudí deixà palès que la principal força de la seva inspiració era la natura.

La inspiració podien ser els àrbres, els ruscs d'abella o la columna vertebral d'una serp 

La sortida incloïa una visita guiada i un taller per a fer un trencadís. Durant un hora i mitja vàrem recórrer La Pedrera; des de l'entrada fins al terrat. Pel camí contemplàrem: els celoberts, un pis de la quarta planta obert al públic amb mobiliari de l'època, les golfes i el terrat. 

Celobert obert al públic


Vam poder fer-nos una idea de com vivien, fa un segle, les classes benestants

Exposició de mobiliari a les golfes


Algunes de les xemeneies, també dites "gegants", evoquen la figura dels cavallers medievals

Finalment, dedicarem una bona estona a fer un trencadís; una activitat típica de l'arquitectura de Gaudí que, a l'escola, l'Ester està reproduïnt amb molta dedicació. 





El cas es que ens ho vam passar molt bé. Aprenguerem un munt de coses i, en definitva, l'estada podria esdevenir un record per a tota la vida.

Salutacions a tothom!

Comentaris

Entrades populars