Treballem el transport sostenible

Bon dia, 

Dilluns passat van passar per l'aula dos monitors de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per a fer una xerrada sobre contaminació atmosfèrica produïda per les activitats humanes; i, també, per a realitzar un taller sobre l'ús responsable del transport (tenint en compte la sostenibilitat del medi ambient).

Parlaren de l'efecte hivernacle de la Terra -un aspecte que ja estem treballant a classe- i de l'agreujament d'aquest com a conseqüència de l'emissió de gasos produïts per l'activitat humana. Sobretot: el CO, el CO2 i el metà.



Després preguntaren als nens i nenes de quart sobre el transport que fan servir per arribar a l'escola.

A la pissarra digital podeu veure els resultats. Són molt sostenibles! Doncs no hi ha res millor, per al medi ambient, que utilitzar les cames per anar d'un lloc a un altre


Després d'aquesta petita enquesta, els nens i nenes feren 4 grups -els grups de tallers- per a fer una petita simulació. Se'ls va donar un mapa amb 8 cartes (4 eren de personatges diferents: una dona embarassada, una àvia, un noi jove...; i 4 sobre un mitjà de transport: un taxi, un monopatí, etc.).

Bàsicament, cada grup havia de triar l'itinerari i el mitjà de transport més adient des del punt de vista medi ambiental, per anar d'un lloc a un altre.

Els personatges havien d'anar de l'edifici groc -part superior a l'esquerra-, fins al mercat





En general, la cosa va sortir molt bé. A diferència d'altres escoles, ningú va escollir el taxi com a mitjà de transport. De fet, la noia que duia l'activitat va quedar prou sorpresa; doncs habitualment, els nens i nenes d'aquesta edat tenen més en compte la comoditat del transport que la seva sostenibilitat. 

Els transports més emprats foren el monopatí i el metro -malgrat que l'autobús també era una bona opció-. I gràcies a déu... Ningú va obligar a l'àvia a agafar el monopatí!

Ens tornarem a veure aviat.

Salutacions!

Comentaris

Entrades populars