Comencem un nou projecte!

Bon dia a tothom,

La setmana passada vam encetar un nou projecte: el de les il·lusions òptiques (que dona nom al grup classe).

Aquest projecte està estructurat en 3 subtemes: a) les característiques físiques de la llum (s'estableix un vincle amb les il·lusions òptiques atmosfèriques); b) la relació de la llum amb el cos humà; i c) les il·lusions òptiques relacionades amb la percepció del cervell (per exemple: les imatges de la gestalt).

A sota podreu trobar algunes imatges referents als experiments que els nens i nenes van fer per a entendre el fenomen de la dispersió i de la refracció de la llum.

Espero que us agradi!

Sobre la refracció de la llum:


La llum canvia de direcció quan entra en contacte amb el medi aquàtic



La moneda està a sota del got... Desapareix a la vista a causa del mateix fenomen: el de la refracció de llum (si mires el got de perfil en un angle picat)



Quan omplim d'oli un got de vidre que està dintre d'un recipient més gran, el primer desapareix de la vista (això passa perquè el vidre i l'oli de gira-sol tenen el mateix índex de refracció. La llum no es desvia com passa amb l'aigua)

Sobre la dispersió:


La llum blanca de la llum es dispersa en colors quan es topa amb superfícies de vidres polièdrics (en aquest cas: els poliedres microscòpics de la superfície d'un CD)

I això és tot per ara.

Salutacions a tothom i a reveure!







Comentaris

Entrades populars